26.12.2018
urun-takip-sistemi-tanitim-ve-bilgilendirme-toplantisi-26122018172735

Ürün Takip Sistemi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.  Toplantının açılış konuşmalarını Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ile TİTCK Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz yaptı.

Prof. Dr. Emine Alp Meşe, konuşmasında Ürün Takip Sistemi ile tıbbi cihazların ve kozmetik ürünlerin üretim bandından, satılıp kullanıldığı yere ve hastaya kadar takip edilmesi için altyapı sunulduğunu söyledi. Sistem sayesinde hangi üründen ne kadar kullanıldığı, ne kadar ihtiyacın olduğu, piyasada temininde zorluk yaşanan ürünlerin hangi tedarikçilerden temin edilebileceği gibi bilgilere hızlı bir şekilde erişilebildiğini anlattı.

Meşe, Ürün Takip Sistemi (ÜTS) ile Bakanlığın, İlaç Takip Sistemi'nde olduğu gibi yine dünyada bir ilki gerçekleştirdiğini, büyük bir başarıya imza attığını vurguladı.

TİTCK Başkanı Hakkı Gürsöz ise "Ürün Takip Sistemi vatandaş odaklı bir sistem. ÜTS mobil ile bütün vatandaşlarımızın hem kullanıcı hem de bize destek olan birer ürün denetmeni haline getirmek istiyoruz. Uygunsuz durumları bize bildirmelerini istiyoruz. Piyasa gözetimi ve denetimi anlamında büyük kolaylıklar sağlayacak. Hastanelerde klinik mühendislik anlamında bakım, onarım, kalibrasyon anlamında onlara kolaylık sağlayacak." diye konuştu.

TİTCK Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı Recep Uslu da Ürün Takip Sistemi’nin mobil uygulamasına ilişkin bilgi verdi. Uygulamanın hem android hem IOS telefonlarda kullanılabileceğini ifade eden Uslu, sistemin vatandaşların tıbbi cihazları ve kozmetik ürünleri sorgulayabilecekleri bir uygulama olarak tasarlandığını, mobil uygulamada yer alan tarama alanından ürünün kayıt dışı olup olmadığının rahatlıkla görülebildiğini kaydetti.

 

Galeri