09.04.2019
titck-ve-banglades-ilac-idaresi-genel-mudurlugu-dgda-arasinda-is-birligi-mutabakati-imzalandi-09042019144805

Bangladeş-Türkiye Sağlık İş Forumu, 4-9 Nisan 2019 tarihleri arasında başkent Bangladeş'in başkenti Dakka’da gerçekleştirildi.

TİTCK Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz'ün de aralarında olduğu, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe başkanlığındaki heyet, foruma katılmak ve iki ülke arasında sağlık alanındaki iş birliği imkânlarını görüşmek için Bangladeş’e gitti. Foruma, 10 kişilik bakanlık heyetinin dışında 13 Türk firmasından 19 temsilci ile İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) temsilcisi katıldı.

Forumda ilaç ve tıbbi cihaz alanında yerli sanayimiz ile Bangladeşli muhatapları arasında ticari ve ekonomik pazar payının artırılması, ilaç biyoteknolojisi, biyobenzer ilaçlar, ilaç hammaddesi ve aşı üretimi gibi stratejik alanlarda işbirliği imkânları ele alındı.

Bakanlık heyeti, Bangladeş’in önde gelen aşı üretim tesislerini ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe ile Bangladeş Sağlık ve Aile Refahı Bakanı Zahed Malek arasındaki ikili görüşmede, ortak aşı ve insülin üretimi ile Ar-Ge çalışmaları ele alındı. Ayrıca, iki ülkenin ilaç, tıbbi cihaz, tıbbi sarf, sağlık turizmi, sağlık eğitimi ve başta acil sağlık sistemi olmak üzere sağlık sistemlerinde tecrübe paylaşımı konuları görüşüldü.

Ziyaretin son gününde, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile Bangladeş İlaç İdaresi Genel Müdürlüğü (DGDA) arasında ilaç ve tıbbi cihaz alanında iş birliğine dair Mutabakat Zaptı imzalandı.

Galeri