21.11.2020
5-akilci-antibiyotik-kullanimi-ve-farkindalik-sempozyumu-21112020213420

5. Akılcı Antibiyotik Kullanımı ve Farkındalık Sempozyumu çevrimiçi olarak bugün gerçekleştirildi. Sempozyumun açılış konuşmalarını; Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, TİTCK Başkanı Doç. Dr. Tolga Tolunay, DSÖ Türkiye Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, FAO Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu ile Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Harun Seçkin yaptı.

Sempozyumda konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe; antibiyotik direncinin küresel bir sağlık sorunu olduğunu söyledi. Pandemi döneminde akılcı antibiyotik kullanımının önemine vurgu yaptı.

TİTCK Başkanı Doç. Dr. Tolga Tolunay ise konuşmasında; 2019 yılı antibiyotik kullanımı verilerinden söz etti. Akılcı antibiyotik kullanımının yaygınlaşması için ilgili tüm kurumlara iş birliği çağrısında bulundu.

Sempozyum kapsamında iki oturum gerçekleştirildi.  TİTCK Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Elif Hilal Vural ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ABD Bşk. Prof. Dr. Serhat Ünal’ın yönettiği oturumlarda; antibiyotik direnci konusunda gelinen son nokta ve Covid 19 pandemisinde antibiyotik kullanımının yeri tartışıldı. TİTCK Akılcı İlaç Kullanımı Dairesi Başkanı Uzm. Ecz. Mesil Aksoy sunumunda; akılcı antibiyotik kullanımının yaygınlaştırılması için sürdürülen çalışmaları ve bu çalışmaların verilere yansımalarını anlattı.

Sempozyuma; Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Enfeksiyon Hastalıkları BD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ABD Bşk. Prof. Dr. Halis Akalın, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Veteriner Sağlık Ürünleri ve Halk Sağlığı Dai. Bşk. Vet. Hek. Mustafa Bebek ve HSGM Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Dairesi’nden Uzm. Dr. Hüsniye Şimşek de katılım sağladı. 

Galeri