19.11.2021
6-akilci-antibiyotik-kullanimi-ve-farkindalik-sempozyumu-19112021114015

6. Akılcı Antibiyotik Kullanımı ve Farkındalık Sempozyumu çevrimiçi olarak 4.111 sağlık çalışanının katılımıyla gerçekleştirildi. Sempozyumun açılış konuşmalarını; TİTCK Ekonomik Değerlendirmeler ve Laboratuvar Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Hakan Fırat, DSÖ Türkiye Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, FAO Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu ile Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Sedat Ildız yaptı. 

TİTCK Akılcı İlaç Kullanımı Dairesi Başkanı Uzm. Ecz. Mesil Aksoy sempozyumda, “ Verilerle Antibiyotik Kullanımı” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Sonrasında Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünden Uzm. Dr. Hüsniye Şimşek Ulusal direnç verilerine ilişkin sunumunu ve Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünden Vet. Hek. Gonca Öztap Özen tarım ve hayvancılık alanında akılcı antibiyotik kullanımına ilişkin sunumunu gerçekleştirdiler.

Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ABD’den Prof. Dr. Serhat Ünal, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı ABD’den Prof. Dr. Seçil Özkan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ABD’den Prof. Dr. Ateş Kara, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ABD’den Prof. Dr. Hasan Tezer, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Enf. Hast. ABD’den Prof. Dr. Ayper Somer ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Allerji ve İmmünoloji BD’den Prof. Dr. Zeynep Ülker Tamay da sempozyuma sunumlarıyla katkı sağladı. 

6. Akılcı Antibiyotik Kullanımı ve Farkındalık Sempozyumu’nu, Türkiye’nin dört bir yanından hekim, eczacı ve sağlık çalışanları izledi.

Galeri