02.08.2019
bahreyn-saglik-bakani-nin-titck-ziyareti-02082019104538

Bahreyn Krallığı Sağlık Bakanı Dr. Faeqa Bint Saeed AL SALEH başkanlığında, İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Mansor Ali MANSOR’un da yer aldığı Bahreyn Sağlık Bakanlığı heyeti ile ülkemiz arasında sağlık alanında işbirliğinin güçlendirilmesi, Bakanlığımız birimleri ve Kurumumuzda incelemelerde bulunmak üzere Kurumumuzu ziyaret etmiştir. 

 

Ziyaret kapsamında düzenlenen toplantının öğleden önceki bölümüne, Kurum Başkanı Dr. Hakkı GÜRSÖZ, Başkan Yardımcısı Dr. Ecz. Harun KIZILAY ile ilgili daire başkanları ve Bakanlığımız AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden temsilciler hazır bulunmuştur. Toplantı, Dr. Hakkı GÜRSÖZ’ün açılış konuşmasıyla başlamıştır. Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı Uzm. Ecz. Eda CİNDOĞLU tarafından gerçekleştirilen Kurum tanıtım sunumu ile devam etmiştir. Konuk Bakan, Kurumumuzun ilaç ve tıbbi cihaz regülasyonları ve bilgi sistemleri alanlarındaki bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirtmiş olup, kendilerine İlaç Takip Sistemi (İTS) sunumunu takiben, Ürün Takip Sistemi (ÜTS), E-Reçete Sistemi konularında Başkanımız tarafından bilgilendirmeler yapılmıştır.

 

Toplantının öğleden sonraki bölümüne Bakan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Emine ALP MEŞE ile Bakanlığımız AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr. Selami KILIÇ, USHAŞ Genel Müdürü Mehmet Ali KILIÇKAYA da katılmışlardır. Program USHAŞ tanıtım sunumu ve işbirliği önerileri ile sonlanmıştır.

Galeri