15.01.2020
saglik-bilimleri-universitesi-ankara-onkoloji-egitim-ve-arastirma-hastanesi-klinik-arastirmalar-merkezi-acilis-toreni-15012020152429

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Araştırmalar Merkezi’nin açılış töreni bugün gerçekleştirildi.  Ak Parti Milletvekili Arife Polat Düzgün, TİTCK Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz,  Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven ve Klinik Araştırmalar Daire Başkanı Dr. Ecz. Nihan Burul Bozkurt’un da katıldığı açılış töreninde; hekimler, sektör temsilcileri ve klinik araştırma paydaşları da hazır bulundu.

Ülkemizin yerli ve milli ilaç geliştirme hedefi kapsamında yeni kanser ilaçlarının gelişimini hızlandırma amacıyla yola çıkan Merkezde klinik araştırmaların yanı sıra uluslararası ilaç Ar-Ge sektörü ile ortak çalışmalar da yürütülecek.

Klinik Araştırmalar Merkezi; kanser alanında klinik araştırmaların tasarlanmasından tamamlanmasına kadar her adımda ihtiyaç duyulan bilimsel, lojistik ve eğitim desteğini sağlamak için mükemmeliyet merkezi felsefesinde çalışacak.

 

Galeri