06.07.2021
titck-eczaneler-dairesi-baskanliginin-il-saglik-mudurluklerine-yonelik-egitim-toplantisi-06072021164211

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Eczaneler Dairesi, Türkiye genelindeki il ve ilçe sağlık müdürlüğü yetkililerine “Eczane İşlemleri” konusunda eğitim verdi.

 

Bilindiği üzere; yönetmelik gereği, eczane açılış, nakil, devir ve ruhsat iptali işlemleri Valilikler/İl Sağlık Müdürlüklerince gerçekleştiriliyor.

 

Bu işlemlerin uygulamasında birliğin ve eşgüdümün sağlanmasını, hizmet sunumunda kalitenin artırılmasını ve yürütülen işlemlerde zaman tasarrufunu hedefleyen TİTCK Eczaneler Dairesi, 81 İlden katılan 364 il/ilçe sağlık müdürlüğü yetkilisine uzaktan eğitim verdi.

 

Söz konusu toplantılarda, “Eczanelerin açılış ve kapanış işlemleri”, “Eczane açılışına ilişkin haklar”, “Eczaneye mesul müdür atama işlemleri”, “Eczanelerin geçici kapalı tutulması”, “Yardımcı ve ikinci eczacılık ile ilgili işlemler”, “Eczacı Yerleştirme Sistemi (EYS)” ve “Kuruma ulaşan muvazaa dosyalarının usul yönünden değerlendirilmesi” gibi başlıklar ele alındı.

 

Eczaneler Dairesi Başkanlığında görev yapmakta olan uzmanlarca 8 (sekiz) ayrı grup halinde gerçekleştirilen eğitimlerde; katılımcıların soruları da yanıtlanarak interaktif eğitimler tamamlandı.

Galeri