25.10.2019
uluslararasi-eczacilik-federasyonu-avrupa-bolgesel-konferansi-25102019174319

“Uluslararası Eczacılık Federasyonu Avrupa Bölgesel Konferansı” Türk Eczacıları Birliği ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirildi.

 “Birinci Basamak Sağlık Hizmeti Sunumu: Eczacılıkta Geleceğe Doğru Hamle” teması ile düzenlenen konferansın açılış törenine; Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, Başkan Yardımcıları Dr. Ecz. Harun Kızılay, Eray Kaplan ile Daire Başkanları Uzm. Ecz. Fatma Bekâr ve Uzm. Ecz. Mesil Aksoy da katıldı.

TİTCK Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz törende yaptığı konuşmada; sağlığın geliştirilmesi adına tüm paydaşların ortak çalışmalar yürütmesinin önemine değindi. Gürsöz, Uluslararası Eczacılık Federasyonu’nun eczacıları, sağlık okuryazarlığına katkıda bulunan  bir meslek grubu olarak konumlandırmasına yaptığı vurguyu hatırlattı ve bu vurguyu önemsediğini dile getirdi. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile birinci basamak sağlık hizmeti sunan sağlık kuruluşları arasına eczanelerin de eklenmesinin çok önemli bir gelişme olduğunu söyleyen Gürsöz, Konferans’ın bu konuda yol haritası oluşturacağını dile getirdi.  

Konferans’ta eczacılığı farklı yönleriyle ele alan kapsamlı bilimsel programın yanı sıra Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerini anlatan sosyal programlara da yer verildi.



Galeri