25.01.2019
urun-takip-sistemi-uts-egitimi-25012019172244

Ürün Takip Sistemi (ÜTS) ile ilgili sahada yaşanan sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin tartışılması amacıyla Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nün koordinasyonunda ve MEDİKÜM işbirliğiyle eğitim ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı; TİTCK Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı Recep Uslu ve Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Muhammet Ali Oruç'un açılış konuşmalarıyla başladı.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iki ayrı salonda düzenlenen eğitimlerde Ürün Takip Süreçleri, Tıbbi Cihazların Test, Kontrol ve Kalibrasyonları, Tıbbi Cihaz Uyarı Sistemi Modülü ve Yeni Tıbbi Cihaz Regülasyonları hakkında Çorum, Yozgat, Tokat, Sinop, Amasya ve Samsun illerinden katılım sağlayan klinik mühendislik birim sorumlularına, hastane yöneticilerine, tıbbi cihaz satış merkezlerine ve üreticilerimize bilgilendirme yapıldı.

Toplantı sonunda Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, 19 Mayıs Üniversitesi, Hitit Üniversitesi ve MEDİKÜM yetkilileri ile tıbbi cihazların EC belgelendirme için gerekli testlere yönelik ülkemiz kapasitesinin artırılması ve klinisyenler ile üreticilerimiz arasında daha fazla klinik değerlendirme çalışmalar için uygun ortamın sağlanması hususları istişare edildi.

Galeri