ismarlama-ortez-protez-merkezlerinde-gorevli-sorumlu-mudur-egitimi-duyurusu-27122018173545


4/9/2011 tarihli ve 28064 sayılı Resmi Gazetede Ismarlama Protez Ve Ortez Merkezleri İle İşitme Cihazı Merkezleri Hakkında Yönetmelik ile, ortez-protezleri ısmarlama olarak üreten ve/veya uygulayan merkezler ile işitme cihazı satış ve uygulaması yapan merkezlerin ruhsatlandırma ve denetim kriterleri belirlenmişti.

 

İlgili yönetmeliğin “Eğitim programları” başlıklı Geçici 1’inci maddesi “(1) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere paralel olarak ihtiyaç hâsıl olması durumunda, ruhsatlı merkezlerde sorumlu müdür olarak görev yapanlar ile diğer personele kapsamlı eğitim programı düzenlenir. Bu eğitime katılım zorunludur. Yapılacak eğitimin usul ve esasları Bakanlıkça belirlenir.” hükmü sevk olunmuştur.

 

Yönetmelik yayımlandığı tarihten günümüze kadar kurumumuz tarafından 283 ısmarlama protez ortez merkezi ruhsatlandırılmıştır.

 

Bu minvalde sektöre yeni katılan personellerin bilgi ve tecrübe eksikliklerinin giderilmesi ile yeni bilimsel ve teknolojik gelişmelerin ilgili merkezlerde görev yapan sorumlu müdürler ile diğer personellere aktarılması ihtiyacı hâsıl olmuştur.

 

Bu amaçla  24-27 Nisan 2015 tarihleri arasında Antalya ilinde eğitim yapılacaktır.

 

Eğitime katılacak kişiler, eğitim giderlerini kendileri karşılayacaklardır.

 

Katılımcıların eğitim programı başvuru işlemleri, kayıt ve diğer iş ve ayrıntıları hakkında www.opsm2015.com internet adresini ziyaret etmeleri gerekmektedir.

 

Ismarlama protez ortez merkezlerinde sorumlu müdür olarak görev yapanlar ile diğer personellerin, 24-27 Nisan 2015 tarihleri arasında Tekirova Antalya ilinde düzenlenecek eğitime katılımları gerekliliği saygıyla duyurulur.